FI  |  EN

FI  |  EN

Kooste Horisontti Eurooppa -puiteohjelman infotilaisuuksista keväälle 2021

12.4.2021

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto on koostanut yhteen tämän kevään Horisontti Eurooppa –tilaisuudet! Yhteenvedosta löytyvät linkit tuleviin tapahtumiin, vanhat tilaisuudet, niiden tallenteet ja esitysmateriaalit. Päivitämme listausta aina uusien tilaisuuksien osalta.

Horisontti Eurooppa on EU:n tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelma vuosille 2021-2027. Puiteohjelman tavoitteena on luoda Eurooppaan kasvua ja uusia työpaikkoja vahvistamalla EU-alueen tieteellistä osaamista, tukemalla uusien teknologioiden ja innovaatioiden kehitystä ja käyttöönottoa yrityksissä sekä etsiä ratkaisuja suuriin yhteiskunnallisiin haasteisiin Euroopassa. Horisontti Eurooppa koostuu kolmesta pilarista, jotka keskittyvät huipputason tieteeseen (pilari I), maailmanlaajuisiin haasteisiin ja Euroopan kilpailukykyyn (pilari II) sekä innovatiiviseen Eurooppaan (pilari III). Pilareita tukee järjestelmä eurooppalaisen tutkimusalueen vahvistamiseksi, jolla pyritään muun muassa vahvistamaan tutkimusta puiteohjelman kilpailussa heikommin pärjäävissä maissa.

Puiteohjelmasta rahoitetaan 95,5 miljardilla eurolla erilaista tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa. Rahoitukseen lukeutuu niin tuotekehitystä, innovaatioiden skaalausta ja kansainvälistä kasvua kuin tutkijoiden huippututkimusta, koulutusta ja kansainvälistä liikkuvuutta. Horisontti Eurooppa -ohjelmasta rahoitetaan hankkeita, joilla on eurooppalaista lisäarvoa sekä vaikuttavuutta ja suurin osa rahoituksesta myönnetään kansainvälisenä yhteistyönä toteutettaville hankkeille.

Keväällä 2021 järjestetään lukuisia Horisontti Eurooppa -infotilaisuuksia. Helpottaaksemme tarjolla olevien tilaisuuksien seuraamista, olemme koostaneet ne yhteen ohesta löytyvään, päivittyvään dokumenttiin. Tilaisuudet on jaettu ensin yleisiin tilaisuuksiin Horisontti Euroopasta ja sen jälkeen niitä on eritelty pilarikohtaisesti. Tämän lisäksi yhteenvedosta löydät vanhat tilaisuudet ja mahdolliset esitysmateriaalit, tallenteet sekä linkit tilaisuuksiin. Tilaisuuksien kautta osallistujat saavat tietoa muun muassa hakemuksen kirjoittamisesta, Funding & tenders -portaalin käytöstä, avautuvista hauista sekä monista muista onnistuneen hakemuksen kannalta keskeisistä kokonaisuuksista.

Suosittelemme seuraamaan dokumenttia aktiivisesti, sillä päivitämme sitä uusien tilaisuuksien osalta. Mikäli sinulla herää kysyttävää, olethan yhteydessä toimistomme erityisasiantuntijoihin!

Kooste Horisontti Eurooppa -infotilaisuuksista keväälle 2021

Lisätietoja:

Horisontti Eurooppa -puiteohjelman verkkosivut
Business Finlandin Horisontti Eurooppa -puiteohjelman verkkosivut