FI  |  EN

FI  |  EN

W-Power -hankkeen lopputapahtuma 28. syyskuuta

23.9.2021

W-Power -hanke on vuosina 2018-2021 etsinyt ratkaisukeinoja naisten yrittäjyyden tukemiseen pohjoisen Euroopan harvaan asutuilla seuduilla sekä tarjonnut koulutusta yrittäjyysosaamisen kehittämiseen. Hankkeen tavoitteena on naisten yrittäjyyden edistäminen ja vahvistaminen kansainvälisesti.

Poismuuttoa harvaanasutuilta alueilta voidaan vähentää edistämällä naisten itsensä työllistämistä ja yrittäjyyttä. Alueiden elinvoimaisuuden ja tasa-arvon kannalta on tärkeää pitää myös maaseutumaiset alueet asuttuina ja kaventaa kehityseroja eri alueiden välillä. Kuluneen kahden vuoden aikana käynnistyneet vertaismentorointiohjelma sekä naisille suunnattu liikeideakilpailu on havaittu hyviksi keinoiksi tukea naisyrittäjien kansainvälistä liiketoimintaa ja yhteistyötä myös pandemian aikana.

W-Power -hanke on saanut rahoituksensa EU:n Pohjoinen Periferia ja Arktinen alue 2014–2020 -ohjelmasta ja siinä on mukana toteutuskumppaneita Suomesta (Pohjois-Karjala ja Lappi), Ruotsista, Islannista, Irlannista ja Skotlannista. Pohjois-Karjalassa toteuttajina ovat Karelia-ammattikorkeakoulu ja Business Joensuu sekä yhteistyökumppanina Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry: naisyrittäjäverkosto Bisnesleidit. Suomesta toteuttajajoukossa on lisäksi Lapin ammattikorkeakoulu.

W-Powerin tavoitteena on tasavertainen kasvu ja naisten aluetaloudellisen osuuden lisääminen harvaan asutuissa pohjoisissa ja arktisissa yhteisöissä. Hankkeen vaikuttamisen kohteena ovat maaseutuyritykset, joille tarjotaan valtioiden rajat ylittäviä oppimisen- ja valmiuksien kehittämismahdollisuuksia, minkä lisäksi niiden toimintaa edistetään luomalla uusia liiketoimintakonsepteja ja tukimekanismeja. W-Power luo uusia start-up -yrityksiä, auttaa start-upeja siirtymään seuraavaan kypsyysvaiheeseen sekä tukee nykyisten pk-yritysten kasvuvaiheita. Lisäksi paikallisten yritysneuvontapalveluiden toimijoille tarjotaan työkaluja sukupuolisensitiivisen ja monimuotoisuuden huomioivan palvelutarjonnan tueksi.

W-Power -hankkeen tapahtumaviikko käynnistyy seminaaripäivällä tiistaina 28.9.2021 klo 13-16 Joensuussa sekä verkossa. Pohjois-Karjalan Yrittäjien naisyrittäjäverkosto Bisnesleidit järjestää paikan päälle osallistuneille seminaarin jälkeen verkostoitumis- ja cocktailtilaisuuden klo 16–17.30 Karelia-ammattikorkeakoulun Tikkarinne-kampuksella (A-talon auditorio, Tikkarinne 9, 80200 Joensuu). Seminaariviikko järjestetään englanniksi.

Hybriditapahtuman puhujina ovat 28.9. klo 13–16:

  • Nyhtökauran kehittäjä Maija Itkonen, Gold&Green Foods Ltd.
  • Bisnesenkeli Kim Väisänen, Evli Growth Partners
  • Maakuntajohtaja Markus Hirvonen, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto
  • Puheenjohtaja Cheryl Miller Van Dÿck, Women Entrepreneurship Platform (WEP)
  • Vanhempi innovaatioasiantuntija Marthe Haugland, Nordic Innovation

Jos koronatilanne pahenee, tilaisuus on mahdollista järjestää ainoastaan verkkotapahtumana.

 

Lisätietoja seminaaritapahtumasta ja W-Power hankkeesta:

Helena Puhakka-Tarvainen
projektipäällikkö
Karelia-ammattikorkeakoulu
helena.puhakka-tarvainen[at]karelia.fi
050 430 2418

 

Lisätietoja:

W-Power -hankkeen verkkosivut
Tapahtumaviikon ohjelma