FI  |  EN

FI  |  EN

EU:n arktinen foorumi ja arktisen alkuperäiskansojen vuoropuhelu järjestetään marraskuussa

28.10.2021

Euroopan komissio ja Euroopan ulkosuhdehallinto järjestävät korkean tason EU:n arktisen foorumin ja vuosittaisen arktisen alkuperäiskansojen vuoropuhelun Brysselissä 10. ja 11. marraskuuta 2021. Tapahtumia isännöivät Euroopan unionin korkea edustaja ja varapresidentti Josep Borrell ja EU:n ympäristö-, meri- ja kalastusasioista vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius.

EU:n arktinen foorumi kokoaa yhteen keskeisiä arktisia toimijoita ja sidosryhmiä arvioimaan alueen viimeaikaista kehitystä ja keskustelemaan tulevista haasteista. Tapahtuma tarjoaa strategiset näkymät EU:n päivitetylle arktiselle politiikalle ja pureutuu aiheisiin, jotka ovat erityisen tärkeitä arktisen alueen asukkaille. Foorumiin sisältyy useita korkean tason puheenvuoroja. 10. marraskuuta järjestetään korkean tason paneelikeskustelu, jonka osallistujiksi kutsutaan EU:n ja Arktisen neuvoston valtioiden ministereitä. Arktisen alueen sidosryhmäpaneelikeskusteluja järjestetään myöhemmin saman päivän aikana. Arktisen alkuperäiskansojen vuotuinen vuoropuhelu puolestaan järjestetään 11. marraskuuta aamulla.

Tapahtuma striimataan reaaliaikaisesti, mutta se pyritään järjestämään myös fyysisesti senhetkisestä pandemiatilanteesta riippuen. Mikäli tapahtuma järjestetään fyysisesti, osallistujilta pyydetään EU:n digitaalinen COVID-sertifikaatti tai vastaava asiakirja todisteena siitä, että he ovat saaneet negatiivisen tuloksen koronavirustestistä, heidät on rokotettu koronavirusta vastaan EU:n hyväksymällä rokotteella tai että he ovat toipuneet sairastamastaan koronaviruksesta.

Tapahtuma on avoin kaikille arktisesta politiikasta kiinnostuneille, ja rekisteröityminen tapahtumaan on käynnissä. Rekisteröityminen edellyttää EU Login -tilin luomista.

Lisätietoja:

Komission tiedote
Rekisteröityminen tapahtumaan