FI  |  EN

FI  |  EN

EN

Tapahtuma arktisen alueen muutosvoimista ja teollisuuden tulevaisuudesta 30.11.

25.10.2021

Lapin yliopiston Arktinen keskus järjestää webinaarimuotoisen työpajan, jonka aiheena ovat globaalien muutostekijöiden vaikutukset Euroopan arktisen alueen kehitykseen. Kaikille avoin webinaari on maksuton, ja se järjestetään Zoom-palvelussa 30.marraskuuta 2021 klo 11.00–15.15 CET.

Työpajassa esitellään Arktisen keskuksen ArcticHubs-tutkimusprojektiin sisältyvää Global drivers -työpakettia (WP1). Tilaisuudessa on tarjolla tietoa maailmanlaajuisista muutostekijöistä, jotka vaikuttavat Euroopan arktisella alueella asuvien ihmisten tulevaisuuteen sekä eri teollisuusalojen toimintaedellytyksiin arktisilla alueilla.

Globalisaatio ei ole yksittäinen liikkeellepaneva voima, vaan kokoelma erilaisia kansainvälisiä prosesseja ja haasteita, joiden monimutkaisuus saattaa vaikeuttaa ratkaisujen luomista paikallisesti. Nykyajan arktista aluetta ei voida ymmärtää asettamatta sitä osaksi globaaleja yhteenliittymiä ja prosesseja, jotka muokkaavat sen tulevaisuutta ja omaisuuksia. Tietämystä globaaleista muutostekijöistä ja niiden paikallisista vaikutuksista tarvitaan, jotta siirtymä kestävämpään tulevaisuuteen on arktisilla alueilla mahdollista.

Tapahtuman puhujien joukkoon lukeutuvat muun muassa EU:n arktisten asioiden suurlähettiläs Michael Mann sekä Suomen Barentsin ja pohjoisen ulottuvuuden suurlähettiläs Jari Vilén.

Rekisteröityminen tapahtumaan on käynnissä, ja tapahtumaan ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sähköpostitse noin viikkoa ennen tapahtumapäivää.

Lisätietoja:
Tapahtuman verkkosivut
Tapahtumaan rekisteröityminen