FI  |  EN

FI  |  EN

290 miljoonan euron rahoituspaketti Life-ohjelman hankkeisiin sai komission hyväksynnän

29.11.2021

Euroopan komissio on hyväksynyt yli 290 miljoonan euron suuruisen investointipaketin, jolla rahoitetaan 132:ta uutta Life-ohjelmaan kuuluvaa ympäristö- ja ilmastohanketta. EU:n rahoituksella saadaan liikkeelle yhteensä 562 miljoonan euron investoinnit lähes kaikissa jäsenmaissa toteutettaviin hankkeisiin. Uusien Life-hankkeiden avulla pyritään saamaan Euroopasta ilmastoneutraali maanosa vuoteen 2050 mennessä, elvyttämään luonnon monimuotoisuutta vuoteen 2030 mennessä ja edistämään EU:n kestävää elpymistä COVID19-pandemian jäljiltä.

Komission hyväksymä paketti sisältää noin 223 miljoonan euron rahoituksen ympäristöä ja resurssitehokkuutta, luontoa ja luonnon monimuotoisuutta sekä ympäristöhallintoa ja -tietoa koskeviin hankkeisiin. Lisäksi pakettiin sisältyy yli 70 miljoonan euron rahoitus erilaisiin ilmastonmuutoksen hillitsemistä, siihen sopeutumista sekä ilmastohallintoa ja -tietoa edistäviin hankkeisiin.

Life-ohjelman määrärahat kaudella 2021–2027 ovat yhteensä 5,4 miljardia euroa, ja siihen on lisätty neljä uutta alaohjelmaa: luonto ja luonnon monimuotoisuus, kiertotalous ja elämänlaatu, ilmastonmuutoksen hillitseminen ja siihen sopeutuminen sekä siirtyminen puhtaaseen energiaan. Nyt hyväksyttyjä hankkeita ja neljää uutta alaohjelmaa aletaan rahoittaa vuonna 2022.

Lisätietoja:
Komission tiedote
Tiivistelmät rahoitetttavista hankkeista
Tietoa Life-ohjelmasta CINEA:n sivuilla