FI  |  EN

FI  |  EN

Vuorovaikutteinen EU-rahoituksen opas luoville ja kulttuurialoille on julkaistu

1.12.2021

Euroopan komissio on julkaissut uuden vuorovaikutteisen oppaan, jossa esitellään kaikki EU:n tasolla tarjolla olevat kulttuurialan ja luovien alojen rahoitusmahdollisuudet. CulturEU -työkalu tarjoaa keskitettyä tietoa EU:n rahoituksesta, ja se kattaa yhteensä 75 kulttuurialan rahoitusmahdollisuutta 21:stä EU:n ohjelmasta. Interaktiivisen verkkotyökalun tarkoituksena on tarjota eurooppalaisille kulttuuriyhteisöille vaivattomasti saatavaa tietoa heille parhaiten soveltuvasta EU- rahoitustuesta.

Oppaan tarkoituksena on auttaa kaiken tyyppisiä ja kokoisia kulttuuri- ja luovien alojen toimijoita ymmärtämään EU:n rahoitusympäristöä ja sen niille tarjoamia mahdollisuuksia ja tehdä EU:n rahoituksen hankkimisesta niille helpompaa. Oppaan käyttäjät voivat suodattaa sopivia rahoitusmahdollisuuksia tarpeidensa, toimialansa ja edustamansa organisaatiotyypin perusteella. Lisäksi oppaassa esitellään inspiroivia esimerkkejä ja hyviä käytäntöjä. CulturEU-sivustoa päivitetään säännöllisesti tuoreimmilla tiedoilla uusista ehdotuspyynnöistä, ja se on saatavilla kaikilla EU:n kielillä vuoden 2022 alusta alkaen.

Lisätietoja:
Komission tiedote
CulturEU-rahoitusopas
Luova Eurooppa 2021–2027