FI  |  EN

FI  |  EN

Suomelle 271 miljoonaa euroa NextGenerationEU-välineestä

24.1.2022

Suomi on saanut Euroopan komissiolta 271 miljoonan euron ennakkorahoituksen NextGenerationEU-välineestä. Summa on 13 % Suomelle myönnettävästä elpymis- ja palautumistukivälineiden kokonaisrahoituksesta. Kokonaisrahoitus Suomelle tulee olemaan 2,1 miljardia euroa.  

Elpymis- ja palautumistukivälineen avulla tuetaan investointeja ja uudishankkeita, jotka keskittyvät pääsääntöisesti vihreän siirtymän toteutumiseen, digitaalisen muutoksen tukemiseen, sekä taloudellisen ja sosiaalisen selviytymiskyvyn vahvistamiseen.  

NextGenerationEU on väliaikainen elpymisväline, joka on kokonaisuudessaan yli 800 miljardia euron laajuinen. Elpymisväline on luotu korjaamaan koronaviruspandemian aiheuttamia taloudellisia ja sosiaalisia vahinkoja.  

Lisätietoja: 

Euroopan komission tiedote
Euroopan elpymissuunnitelma