FI  |  EN

FI  |  EN

292 miljoonaa euroa jaossa digitaaliteknologian ja kyberturvallisuuden hankkeille

23.2.2022

Euroopan komissio on avannut toisen Digitaalinen Eurooppa -ohjelman (Digital Europe Programme) alaisen ehdotuspyynnön. Rahoitusta on tarjolla 292 miljoonaa euroa digitaaliteknologian ja kyberturvallisuuden aloille.

Rahoitusta jaetaan muun muassa seuraaville aloille ja niihin liittyviin hankkeisiin: data-avaruudet, edistyneiden digitaitojen koulutukset, tekoälyn käyttöä rikollisuuden vastaisessa toiminnassa testaavat projektit, sekä tekoälyn testausvälineistöt. Lisäksi 43 miljoonaa euroa ohjataan rahoittamaan terveydenhoitoalan kyberturvallisuuteen liittyviä hankkeita.

Rahoitusta voivat hakea EU:n jäsenvaltioiden yritykset, organisaatiot ja julkishallinnot sekä muiden Digitaalinen Eurooppa -ohjelman kumppanimaiden tahot.

Digitaalinen Eurooppa -ehdotuspyynnöt löytyvät EU:n rahoitus- ja tarjouskilpailuportaalista (Funding & Tenders). Ehdotuspyyntöhaku päättyy 17. toukokuuta 2022.

Lisätietoja:
Komission lehdistötiedote
Rahoitus- ja tarjouskilpailuportaali
Digitaalinen Eurooppa -ohjelman työohjelma