FI  |  EN

FI  |  EN

Haku ilmastonmuutokseen sopeutumisen EU:n missioon on auki alueille ja yhteisöille

17.3.2022
Kainuun kuvapankki

Euroopan komissio kutsuu alueita ja yhteisöjä hakemaan mukaan EU:n missioon, joka koskee ilmastonmuutokseen sopeutumista. Komission tavoitteena on tukea 150:tä Euroopan aluetta ja yhteisöä, jotta niistä tulisi ilmastonmuutoksen kestäviä vuoteen 2030 mennessä. Missiot ovat osa EU:n Horisontti Eurooppa -puiteohjelmaa.

Euroopan komissio hyväksyi uuden ilmastonmuutokseen sopeutumisen strategian vuoden 2021 helmikuussa. Missio edistää strategian käyttöönottoa alueilla. Tarkoituksena on vastata alueille ominaisiin ilmastonmuutoksen haasteisiin niille räätälöityjen ratkaisujen avulla.

Missiosta kiinnostuneiden tulee täyttää hakulomake, jonka perusteella mission sihteeristö valitsee mukaan otettavat alueet ja yhteisöt.

Lisätietoja:
Komission uutisartikkeli
Ilmastonmuutokseen sopeutumisen strategia
Hakulomake