FI  |  EN

FI  |  EN

Tekstiilistrategia on julkaistu

30.3.2022
Kainuun kuvapankki – Ilkka Mukkala

Euroopan komissio on julkaissut uuden tekstiilistrategian. Strategia on osa Euroopan vihreän kehityksen ohjelman aloitepakettia, jonka tavoitteena on vakiinnuttaa kestävät tuotteet normiksi Euroopan unionissa. 

Tekstiilistrategian tavoitteena on tehdä tekstiileistä entistä kestävämpiä, helpommin korjattavia, uudelleenkäytettäviä ja paremmin kierrätettäviä. Tämä vähentää pikamuodin osuutta, tekstiilijätteen määrää ja myymättömien tekstiilien hävittämistä. Lisäksi strategian tarkoituksena on varmistaa tekstiilituotannon sosiaalinen kestävyys.  

Tekstiilien nykykulutuksen negatiiviset ilmastovaikutukset Euroopassa ovat mittavat. Strategialla halutaan vaikuttaa sekä tekstiilituotannon, että tekstiilien käytön kestävyyteen. Kuluttajalle tekstiilistrategia näkyy tekstiilien laatuun, korjaamiseen, uudelleenkäyttöön ja kierrättämiseen kannustamalla.  

Lisätietoja:
Komission lehdistötiedote
Tekstiilistrategia
Euroopan vihreän kehityksen ohjelma
Kysymyksiä ja vastauksia tekstiilistrategiasta