FI  |  EN

FI  |  EN

Komissio on käynnistänyt EU Energy Purchase Platform toiminnan

11.4.2022

Euroopan komissio on käynnistänyt EU Energy Purchase Platform -alustan Euroopan unionin energiavarmuuden turvaamiseksi. Useita kuukausia jatkunut energian hintojen nousu, sekä Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyksen aiheuttamat epävarmuudet ovat heikentäneet Euroopan energianlähteiden toimintavarmuutta. 

EU Energy Purchase Platform -alusta on vapaaehtoinen koordinointijärjestelmä, joka yhdistää komission jäsenvaltioihin, jotka tukevat EU:n maakaasu- ja vetyhankintoja. Tämän avulla halutaan turvata energiavarmuus, täyttää EU:n kaasuvarastot, varmistaa nykyisten energiainfrastruktuurien optimaalinen käyttö, sekä kehittää yhteistyötä pääyhteistyökumppaneiden kanssa etenkin vedyn ja uusiutuvien energiamuotojen osalta. 

Lisätietoja:
Komission lehdistötiedote