FI  |  EN

FI  |  EN

Biopohjainen kiertotalous -kumppanuuden hauissa tarjolla 120 miljoonaa euroa

30.6.2022

Circular Bio-based Europe Joint Undertaking (CBE JU) on avannut ensimmäisen hakunsa. Haussa on jaossa 120 miljoonaa euroa 12 eri kiertotalouden teemaan liittyen. CBE JU on Horisontti Eurooppa -puiteohjelman yhteydessä toimiva eurooppalainen kiertotalouden kumppanuus.

Haut tukevat CBE JU:n tavoitteita, jotka löytyvät strategisesta teknologia- ja innovaatiosuunnitelmasta (Strategic Research and Innovation Agenda, SRIA). Tavoitteet ovat:

  1. Innovointiprosessien ja biopohjaisten ratkaisujen kehittämisen nopeuttaminen
  2. Nopeuttaa jo olemassa olevien biopohjaisten ratkaisujen markkinoille saattamista
  3. Varmistaa biopohjaisten tuotantojärjestelmien korkeatasoinen ympäristötehokkuus

Kumppanuuden kohderyhmää ovat kaikki kiertotalouden parissa työskentelevät toimijat, kuten esimerkiksi viljelijät, kiertotalousyritykset, tutkimusyhteisöt ja paikallishallinnon edustajat. Tarkemmat hakukriteerit ja -ohjeet löytyvät CBE JU:n verkkosivuilta. Haku päättyy 22. syyskuuta.

CBE JU järjesti kesäkuun alkupuolella infopäivän avautuvista hauista. Infopäivän tallenne on katsottavissa CBE JU:n YouTube-kanavalla hakujen päättymiseen asti. Infopäivän esitysaineistoon voi tutustua kumppanuuden verkkosivuilla.

Lisätietoja:

CBE JU:n lehdistötiedote
SRIA
Infopäivän tallenne