FI  |  EN

FI  |  EN

Haemme erityisasiantuntijaa Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimistoon Brysseliin

19.9.2022

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto valvoo Etelä-Savon, Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Lapin, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon etuja. Brysselissä sijaitsevan toimiston muita tehtäviä ovat hanketoiminnan tuki ja tiedottaminen. EU-toimistossa työskentelee kolme vakituista työntekijää Pohjois-Karjalan maakuntaliiton alaisuudessa. 

Haemme erityisasiantuntijaa Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimistoon Brysseliin

Vahvista asiantuntemuksellasi ylimaakunnallista edunajamista. Tukenasi on maakuntien liittojen vahva osaaminen ja laajat verkostot.

Erityisasiantuntijan virassa painottuvat vahvasti Itä- ja Pohjois-Suomen aluekehittämisen painopisteitä tukevat EU-rahoitusinstrumentit, EU:n tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiopolitiikka, koulutuspolitiikka, digitaalisuus, älykkään erikoistumisen strategia ja klusteritoiminta sekä niihin liittyvä edunvalvonta.

Tehtäviisi kuuluvat mm. eri EU-rahoitus- ja politiikkasektorien seuranta ja neuvonta, alueen edustaminen eurooppalaisissa verkostoissa ja EU-instituutioiden suuntaan, kehittämistoiminnan tuki- ja koulutustoiminnot, Itä- ja Pohjois-Suomen kärkiosaamisen markkinointi ja harjoittelijoiden ohjaus.

Tunnet hyvin EU:n erillisrahoitusohjelmien, erityisesti EU:n tutkimuksen ja innovaatioiden puiteohjelman sekä alueiden kehittämiseen liittyvän EU-toiminnan. Sinulla on myös käytännön kokemusta niihin liittyvistä tukitoimista ja edunvalvonnasta. Etunasi on Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien tuntemus.

Edellytämme virkaan valittavalta tehtävään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa, erinomaisia esiintymis-, viestintä- ja tiimityöskentelytaitoja sekä vahvaa englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Laaja tietämys EU-asioista auttaa viran menestyksellisessä hoitamisessa. Katsomme eduksi, jos sinulla on kokemusta EU-projekteista ja -verkostoista sekä edunvalvontatyöstä Brysselissä EU-instituutioiden suuntaan ja tunnet EU:n terveys-, koulutus-, kulttuuri- ja luovien alojen, matkailu-, liikenne- ja pk-yrityspolitiikkaa.

Jätä hakemuksesi sähköisesti: pohjois-karjala.fi/tyopaikat 7.10.2022 klo 14.00 mennessä (Suomen aikaa).

Virka täytetään alkuvuodesta 2023 sopimuksen mukaan. Viran palkkaus ja muut työsuhteen ehdot määräytyvät kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen perusteella. Valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Työpaikan osoite on 24, Avenue Palmerston, B-1000 Brussels, Belgia.

Lisätietoja:

Lisätietoja tehtävästä antaa EU-toimiston johtaja Kari Aalto [email protected], puh. 040 773 8888.  Viran ehdoista kertoo vs. hallinto- ja talousjohtaja Jarmo Heiskanen [email protected], puh. 040 544 5671. www.eastnorth.fi