FI  |  EN

FI  |  EN

Palautejakso kuvauslaitteiden ympäristövaikutuksia koskevasta aloitteesta on käynnissä

30.1.2023
Kuva: Unsplash

Euroopan komissio on käynnistänyt palautejakson kuvauslaitteiden ja niihin liittyvien kulutustavaroiden ympäristövaikutuksien aloitteesta. Kuvauslaitteet koskevat muun muassa tulostimia ja niiden mustepatruunoita. Aloitteen tarkoituksena on varmistaa, että laitteet on suunniteltu energia- ja resurssitehokkaiksi, kuluttajille on tarjottu riittävä tieto niiden kestävästä käytöstä sekä laitteista syntyvä jäte on minimoitu.  

Palautetta toivotaan erityisesti kansalaisilta, alueviranomaisilta, yhteisöiltä, yrityksiltä ja tiedeyhteisön jäseniltä. Saatu palaute otetaan huomioon aloitteen valmistelussa. Palautejakso on käynnissä 20. helmikuuta asti.  

 

Lisätietoja: 

Palautejakso