FI  |  EN

FI  |  EN

Laura Mäki on aloittanut Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimiston erityisasiantuntijana

14.3.2023

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimiston tiimiin saatiin uutta vahvistusta, kun Laura Mäki aloitti erityisasiantuntijana 13. maaliskuuta. Lauran toimenkuvaan kuuluvat ympäristö-, ilmasto ja energiapolitiikan erityisasiantuntijan tehtävät. Laura myös vastaa Itä- ja Pohjois-Suomen metsätyöryhmän ohjaamisesta, joka koostuu IP-alueen maakuntien edustajista. Lisäksi Laura on mukana muun muassa Metsäisten alueiden verkostossa (ERIAFF), NSPA:n Bioeconomy and Energy ja Advantages -työryhmissä sekä ERRIN:in energia- ja ilmastotyöryhmissä.  

Kajaanista kotoisin olevan Lauran työtausta koostuu kansainvälisistä tehtävistä, ja hän on työskennellyt laajasti EU-hankkeiden ja rajanylittävän yhteistyön parissa. Itä- ja Pohjois-Suomen aluetuntemusta on kertynyt Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta ja hanketyöstä itäsuomalaisten lukioiden kanssa. Viimeisimpänä Laura työskenteli Lapin liitossa asiantuntijana EU:n ulkorajayhteistyötä rahoittavassa Kolarctic CBC -ohjelmassa. 

Olen todella iloinen mahdollisuudesta työskennellä Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimistossa. Edustamamme alue on minulle tärkeä, ja odotan mielenkiinnolla, mitä kaikkea tehtävässä tulee vastaan. Aiemmissa tehtävissäni olen nähnyt, miten EU:n tarjoamia mahdollisuuksia voidaan hyödyntää paikallisesti ja alueellisesti. On kiehtovaa päästä seuraamaan prosesseja ja tuomaan Itä- ja Pohjois-Suomen ääntä esiin täältä Brysselistä käsin.