FI  |  EN

FI  |  EN

EU-rahoitusopas

Tältä sivulta voit hakea tietoa hankerahoituksesta sekä Suomessa saatavilla olevista EU:n rahoitusmuodoista. Teemoittain luokitelluilta alasivuilta löydät lisätietoja rahastoista.

Toimistomme pyrkii pääasiassa vastaamaan Itä- ja Pohjois-Suomen alueen hanketoimijoiden EU-rahoitushakuihin liittyviin kysymyksiin, muissa tilanteissa ohjaamme tarvittaessa sopivamman asiantuntijan puoleen.

Suorissa rahoitusmuodoissa ei pääsääntöisesti ole maakohtaista budjettia, eli jäsenmaat kilpailevat hankkeista keskenään. Aluekehityksen ja Euroopan alueellisen yhteistyön alla olevat välilliset rahoitusmuodot sen sijaan pääsääntöisesti sisältävät Suomelle valmiin budjettikehyksen.

EU-hankekumppaneita voi etsiä esimerkiksi eri verkostojen kautta. Niitä ovat muun muassa ERRIN (European Regions Research and Innovation Network) ja Vanguard Initiative.

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-rahoitusopas

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimiston on laatinut vuoden 2021 aikana EU:n uusista rahoitusohjelmista ohjelmakaudelle 2021-2027. Oppaassa esitellään Suomen ulkopuolelta tarjolla olevat EU-rahoitusmuodot. Kaikissa ohjelmissa läpileikkaavina painopisteinä ovat vihreä ja digitaalinen siirtymä.

Voit ladata PDF-muotoisen rahoitusoppaamme käyttöösi alta: