Uusi eurooppalainen Bauhaus pohjoismaisessa kontekstissa

Uusi eurooppalainen Bauhaus (New European Bauhaus, NEB) -ohjelmassa haetaan hankkeita ja ideoita, jotka auttavat luomaan kauniita, kestäviä ja osallistavia ympäristöjä. Suomen Benelux-instituutti sekä opetus- ja kulttuuriministeriö järjestävät tapahtuman uudesta eurooppalaisesta Bauhausista pohjoismaisessa kontekstissa 10. kesäkuuta Brysselissä ja virtuaalisesti. Tapahtuma pidetään klo 10:00-13:00 CET. Tapahtuma lähetetään suorana Suomen Benelux-instituutin YouTube-kanavalla.

Tapahtuma kokoaa yhteen pohjoismaisia sidosryhmiä keskustelemaan pohjoismaisesta rakennusteollisuudesta ja uudesta eurooppalaisesta Bauhaus -ohjelmasta sekä siitä, miten se voi kehittää pohjoismaisia elinympäristöjä. Tapahtumassa käydään läpi, miten NEB-ohjelma, arkkitehtuuri ja design voivat edistää korkealaatuista ja kestävää rakennettua ympäristöä.

Tapahtuman ohjelma koostuu pääpuhujan professori Massimo Santanicchian puheenvuorosta ja kahdesta paneelikeskustelusta. Massimo Santanicchia on Islannin taideyliopiston arkkitehtuurin maisteriohjelman professori ja johtaja. Paneelikeskusteluissa puhujina ovat muun muassa Karelia-ammattikorkeakoulun elinkaarilaskennan projektikoordinaattori Juuso Kokkonen, FEMMA planning -toimiston toinen perustaja Efe Ogbeide, Skellefteån Sara-kulttuuritalon arkkitehti Oskar Norelius sekä Tahkokallio Design+ -yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Päivi Tahkokallio. Paneelikeskusteluiden moderaattorina toimii Demos Helsinki -ajatushautomon tiiminvetäjä Vincent Lassalle.

Tapahtuma on virallinen New European Bauhaus -festivaalin oheistapahtuma. Se järjestetään Nordic Circular Construction -hankkeen yhteydessä, jota rahoittaa Pohjoismaiden ministerineuvosto.

Lisätietoja:

Tapahtuman verkkosivut ja ilmoittautuminen
Suomen Benelux-instituutin YouTube-kanava
NEB-verkkosivut
Nordic Circular Construction -hankkeen verkkosivut